pandanos

Самата црква се наоѓа над познатиот Охродски анфитеатар на улица Кузман Капидан. Изградена е со помош и донации на малското население од страна на: Наум Петроски, Димо Караѓуле, Александар Завојче, Ѓоре Чочег, Јонче Заров, Бато Стружанче во понов временски период односно.

Оваа црква е изградена врз темели на стара средновековна црква која може да и се забележат темелите

Fotogalerija

galerija

Izdava{tvo

izdavastvo

Crkoven kalendar

Јуни 2015
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5