Од печат излезе и вториот том од поуките на старец Пајсиј Светогорец, под наслов "Духовно будење", а во превод на свештеник Димче Азески. Во ова прекрасно дело на старецот Пајсиј, чија цел е да ја разбуди во нас "добрата грижа", верните може да се поучат за "Одговорноста на љубовта", "Подвигот и побожноста", "Духовната смелост", "Зависноста од небото", како и за "Духовното оружје".

KNFEV2012 4 14

Fotogalerija

galerija

Izdava{tvo

izdavastvo

Crkoven kalendar

Ноември 2015
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6